Hoe kies je een geschikte domeinnaam?


 

Ben je van plan om binnenkort een eigen website te beginnen? Wil je een domeinnaam aanschaffen om een eigen e-mailadres te hebben? In beide gevallen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Dit artikel geeft je tips, om tot een geschikte domeinnaam voor je website of mailserver te komen. In het geval van een domeinnaam voor websites, kan de domeinnaam invloed hebben op de rankings van je website in de zoekmachine. Het is om die reden belangrijk, om vooraf goed na te denken over een geschikte domeinnaam.

 

Domeinnaam die de lading van een website dekt

Zowel bij een domeinnaam voor een website als voor een mailserver, is het belangrijk dat deze de lading hiervan dekt. Wanneer je een domeinnaam voor een mailserver afsluit, kun je bijvoorbeeld voor je eigen naam of die van je bedrijf kiezen. Op deze manier is het voor een ontvanger van je e-mailberichten direct duidelijk van welke organisatie je bent. Bij een website is het van het type website afhankelijk, welke domeinnaam hier goed bij past. Een domeinnaam van een informatieve website kan het hoofdonderwerp van die website bevatten. Mocht het om een bedrijfswebsite gaan, dan is het gebruikelijker om voor de bedrijfsnaam als domeinnaam te kiezen.

 

Invloed van de domeinnaam op je positie in de zoekresultaten

Om direct goed te scoren in de zoekmachines, is het verstandig om een domeinnaamextensie te nemen die past bij je doelgroep. Wanneer je Nederlandse consumenten als doelgroep neemt, is het verstandig om voor een .nl-domeinnaam te kiezen. Mocht je ook internationaal opereren, dan kan een .com-domeinnaam interessant zijn. Het gebruik van leestekens in de domeinnaam wordt afgeraden. Niet alleen maakt dit het lastiger om een domeinnaam te delen. Ook heeft dit doorgaans geen positieve invloed op je positie in de zoekresultaten. Meer informatie over domeinnamen vind je op de website van een aanbieder hiervan.  


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *