De verschillende voordelen van webmail


De verschillende voordelen van webmail

 

Webmail heeft vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld altijd op verschillende apparaten online inloggen op je webmail, hierdoor is het mogelijk altijd en overal je mail openen. Je bent dus altijd voor iedereen bereikbaar. Webmail heeft echter nog veel meer voordelen dan alleen de bereikbaarheid, zo is het eenvoudig om te gebruiken en je gegevens zijn altijd veilig opgeslagen. In dit artikel lichten we een paar van deze voordelen toe zodat jij het maximale uit je webmail kan halen.

 

Nooit meer een back-up maken

Doordat alle mails op het internet worden opgeslagen hoef je geen back-up van je computer te maken om er zeker van te zijn dat je mails bewaard blijven. Alle gegevens worden op de server opgeslagen, mocht je computer crashen of mocht je wisselen van apparaat, dan is alles nog steeds beschikbaar. Een ander voordeel van het opslaan van mails op internet is dat virussen minder makkelijk je computer binnendringen wanneer deze in een mail zitten.

 

Ook je documenten altijd bij de hand

Naast het feit dat je altijd bij je mail kan, kun je bij veel webmail providers ook documenten opslaan. Outlook maakt bijvoorbeeld gebruik van OneDrive, en met je Gmail kun je makkelijk documenten opslaan in Google Drive. Dit is makkelijk wanneer je documenten met andere mensen wilt delen, maar het zorgt er ook voor dat je altijd op elk moment bij je documenten kunt. Tenslotte zullen bij een crash van je computer zowel je mails als je documenten bewaard blijven omdat deze op de server zijn opgeslagen.

 

Het is eenvoudig te gebruiken

Webmail is erg eenvoudig te gebruiken. De meeste websites zijn zeer overzichtelijk waardoor het duidelijk te zien is hoe alles werkt. Er zijn tegenwoordig veel verschillende aanbieders van webmail, je kunt dus zelf bekijken welke aanbieder je het fijnst vindt en welke website het makkelijkst te gebruiken is. Veel aanbieders zijn gratis en enkele kun je gebruiken tegen betaling. Enkele bekende aanbieders zijn: Outlook, Gmail, Ziggo, en KPN.