Geschiedenis UPC


United Philips Cable is hoe UPC ooit begon. In de 90 jaren is het ontstaan na het aankopen van verschillende kabelaanbieders van lokale overheden en energie bedrijven. Daarnaast zijn er ook een paar grotere bedrijven op gegaan in de UPC samenwerking. Denk hierbij aan de bedrijven A2000, Telekabel-Gelderland, Telekabel-Brabant, Friesland en Eneco K&T.

Het bedrijf groeide snel alleen tijdens het uiteenspatten van de internetluchtbel en serviceproblemen kwam het bedrijf in zwaar weer. Echter hieruit kwam het bedrijf goed en daarna heeft een weer een grote inhaalslag gemaakt. Zo kwamen ze in 1998 in Nederland met digitale televisie via de kabel, in 2008 werd er gestart met high definition televisie en in 2010 waren ze de eerste met Drie D televisie.

De overgang van UPC naar Ziggo

2014 was het jaar dat het moederbedrijf van UPC kenbaar maakte dat Ziggo het zou gaan over nemen. Omdat het een grote overname zou zijn met grote gevolgen voor de concurrentie in Nederlands kabelaanbiederland was het nodig dat de Autoriteit Consument en Markt en de Europese Commissie hier goedkeuring voor gaven. In 2015 is de naam UPC komen te vervallen en is het volledig opgegaan in Ziggo. De e-mailadressen van UPCmail bleven gelukkig bestaan maar de inlog url is wel wat moeilijker te vinden.