Specificaties


Momenteel wordt het internet een stuk actiever gebruikt en ook de grootte van bestanden is een stuk ruimer geworden. Voor jouw e-mailbox wil je dus voldoende ruimte. Wat biedt de upcmail hier eigenlijk in?

Van UPC naar Ziggo

Na de overname door Ziggo zijn de e-mailboxen gemigreerd naar Ziggo. Daardoor heb je nu ook de specificaties van een Ziggo e-mailaccount.

De aanbieder geeft jou 15 GB ruimte voor meerdere diensten. Jouw oude UPC webmail is hier één van. De e-mail is op een maximum van 5 GB geplaatst. De andere 10 GB kan je gebruiken voor het opslaan van foto’s, documenten en andere bestanden. De maximale grootte van een bijlage is 5 MB. Hiermee moet het geen probleem zijn de meeste dingen te kunnen doen. Wel zou het zo kunnen zijn dat die super hoge resolutie foto te groot is. Dan kan je deze verkleinen met bijvoorbeeld een online tool als fotobewerkenonline.nl. Hiermee maak je jouw foto een stukje kleiner waardoor je hem onder de 5 mb krijgt.

Maar wat betekend 5 GB ruimte? Is dit voldoende voor jouw e-mailgebruik? 

Met de ruimte die Ziggo mail biedt zal de gemiddelde e-mailgebruiker zich moeten redden. Echter kan het door de jaren heen natuurlijk zo zijn dat je box vol raakt. Het is dan verstandig om over te stappen op POP3 waarbij je de mail download naar je computer of natuurlijk een aantal oude mails verwijderen. Vaak is het handiger te kijken naar een paar grote bestanden in plaats van honderden kleine mails. Een e-mail zonder bijlage neemt namelijk erg weinig ruime in.